Fekteutstillingen flyttet til Lillesand

Utstillingen i mindre format vises i Lillesand bibliotek i perioden 30. mai – ca. 15. juni 2011.

Tusen takk til biblioteksjef Lizbet Henriksen, og til Pontus, Bjørn og Marianne som tok ned utstillingen i Kristiansand og flyttet og tilpasset den til lokalet i Lillesand.

Artikkel i Lillesands-Posten 07.05.11, skrevet av Thor Børresen:

Fekteutstilling på biblioteket

SPENNENDE: Lizbeth Henriksen og Bjørn Steen Vennesland oppfordrer folk til å ta turen innom fekteutstillingen på biblioteket.

Den neste måneden kan du bli bedre kjent med fektesporten på biblioteket. Kristiansand Fekteklubb håper utstillingen kan føre til økt interesse og kanskje en avlegger i Lillesand.

Utstillingen som nå er på plass i Lillesand har tidligere stått i biblioteket i Kristiansand, og erfaringene derfra var så positive at Bjørn Steen Vennesland tok kontakt med lokalbiblioteket for å høre om utstillingen kunne presenteres også i nabobyen. Det var ikke nei i biblioteksjef Lizbet Henriksens munn.

– Utstillinger er en viktig aktivitet på biblioteket. Vi satser en del på gode presentasjoner av ulike temaer og har inntrykk av at publikum setter pris på dette, sier biblioteksjefen, som kan fortelle at den lokale fotoklubben skal overta utstillingslokalene i begynnelsen av juni for å presentere seg selv og sine aktiviteter.Vennesland er blitt interessert i fektesporten gjennom sin sønn, Håkon, som trener i Kristiansand to ganger i uken og er helt hektet på sporten som han gjør stadige fremskritt i. Målet på sikt er å kunne få nok interesserte til å opprette et treningstilbud i hjemkommunen.

– Utstillingen gir et godt bilde av sporten og utstyret som brukes, og vi håper at det vil fenge så flere vil prøve seg, sier Vennesland, som allerede på åpningsdagen fikk henvendelse fra en mor med en sønn som vil prøve fektesporten. Han rådet moren til å gå inn på hjemmesiden til Kristiansand fekteklubb eller ta kontakt med klubbleder Marianne Wilson for å melde sin interesse og få informasjon om treningstider og lignende. Han lovet også å få opp en lapp med kontaktinformasjon i tilknytning til selve utstillingen.

– Fekting er en spennende sport. Hadde jeg vært yngre så tror jeg sannelig at jeg selv hadde prøvd meg. Skjønt det er jo ikke for sent. Jeg ser jo av utstillingen at det er folk som har begynt i godt voksen alder også, smiler biblioteksjef Lizbet Henriksen, som har merket seg at sporten er i vekst og står sterkest blant de yngste.

Fektesporten er delt i tre, og Kristiansand Fekteklubb er faktisk den eneste i landet som for øyeblikket tilbyr fekting i alle tre våpenarter: florett, kårde og sabel.

(http://www.lp.no/article/20110507/SPORT/705079999 )

Flere bilder her:

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s