Besøk fra Cercle d’Escrime Orleanais

Kristiansand Avis, 6. sept. 2012

Vi har nylig hatt besøk av fekter Paul Martin fra Orleans fekteklubb.  Orleans, Frankrike, er vennskapsbyen til Kristiansand, og fekteklubbene i begge byene har hatt utvekslinger med både utøvere og trenere siden Kristiansand Fekteklubb startet i 2009.

Paul Martin (18), er på det franske junior-landslaget i sabelfekting, og har bodd hos en vertsfamilie fra fekteklubben i 2 uker.  Hovedsaklig for å forbedre engelskkunnskapene sine, og for å instruere i fekting med sabel, som er en av de tre våpengrenene i olympisk sportsfekting.

Norge har kun landslag i kårdefekting, og kårdefekter Bartosz Piasecki vant nylig en historisk OL-medalje i London.   Vi håper OL-sølvet vil inspirere flere til å starte med fekting, enten det er med florett, kårde eller sabel.

I tillegg til fektetrening var det lagt opp et flott kulturelt/ sosialt program, koordinert av Else Hege: båttur og grillfest i Søgne, besøk til Karuss skole og Vågsbygd vgs, Vest-Agder Fylkesmuseum, Dyreparken, kajakktur på Flekkerøya, avskjedsmiddag i Ravnedalen m.m.

Torsdag 16. august var det mottakelse i Rådhuset, hvor vi ble godt mottatt av ordfører Arvid Grundekjøn.

Det ble utvekslet gaver, og Grundekjøn fikk en flott sabel og heftet “En Garde” i gave fra fekteklubben.   Sistnevnte ble utgitt i anledning Norges Fekteforbunds 100-års jubileum i 2011.

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s