Kristiansandsfekter tatt ut til Jr Sabel EM 2016

Vi har gleden av å meddele at Andjelika Pejic (16) er tatt ut til Serbias kadettlandslag i sabelfekting, og skal delta i Junior/Kadett Europamesterskap i fekting som starter neste helg i Novi Sad, Serbia.

Andjelikas landslagsplass ble bekreftet etter at hun nylig vant bronse i serbisk nasjonalt mesterskap, kadettklassen.   Hun var 1 poeng fra å vinne sølvmedalje, men tapte dessverre semi-finalen 14-15. 

Andj Sabre Bronze
Premieutdeling – Andjelika helt til høyre
IMG_1993 red eye removed
Andjelika med sabel-bronse i kadettklassen fra serbisk nasjonalt mesterskap 2016

 

 

 

 

 

 

 

Vi er veldig stolte av Andjelika, som prøvde sabelfekting for første gang mens hun gikk på Mottaksskolen høsten 2012.
Da var hun nylig kommet til Norge og hadde nettopp startet å lære norsk.

DSCF1200
Andjelika i rød t-skjorte, høsten 2012.  Elevene lærer fektehilsen i «Basic Engarde» posisjon

Andjelika ble med på et 8-ukers sabelkurs som klubben holdt med «Storbyprosjekt»-støtte fra Kristiansand Idrettsråd.   Bilder fra kursøktene i Mottaksskolens gymsal:

Storby-kurset ga mersmak, og etter ca. 1 års pause tok hun kontakt med oss igjen og startet i klubbens sabelgruppe våren 2014.  Hun fekter nå sabel 2-3 ganger i uken, i Idda fektesal og i Gimlehallens gymsal.

Kristiansand Fekteklubb er den eneste klubben i Norge som driver med sabelfekting, den raskeste av fektesportens tre våpengrener.  Både sabel- og florettfekting er offisielle OL-grener, men i Norge døde disse grenene ut i 1980-årene.

Dessverre har klubben opplevd konkrete tilfeller av diskriminasjon fra Norges Fekteforbund i vårt arbeid med å gjenopplive og utvikle sabel- og florettfekting.  Det store flertallet i fekteforbundet driver kun med kårdefekting, og ønsker at forbundets ressurser samles til utvikling av deres foretrukne fektegren.  Etter mange års resultatløs kamp for like utviklingsmuligheter, ble siste skritt i 2014 en protestutmelding fra fekteforbundet.

Heldigvis for Andjelika, så støtter serbisk fekteforbund sine unge fektetalenter i den våpengrenen de ønsker å drive med, selv om deres fektemiljø både er mindre og har færre ressurser enn vi har i Norge.

– Som en liten fektenasjon er det viktig at våre unge fektere er motiverte til å trene ofte og bli i sporten, og vi må hindre frafall.  Derfor støtter vi dem i deres valg av den våpengrenen som de liker best og mener passer best for dem.  Vårt fokus nå er rekruttering, utvikling og deltagelse, sier Nikola Rackovic, en av Serbias landslagstrenere i sabelfekting.

Vi gratulerer Andjelika med landslagsplassen, og ønsker henne et stort «lykke til» i Junior/ Kadett Sabel-EM 2016!

 

 


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s