10 årsjubileum og Krs FK æresmedaljer

I anledning klubbens 10-års jubileum ønsket vi å rette en stor takk til idrettssjef Terje Abrahamsen i Idrettsetaten og daglig leder i Idrettsrådet, Geir Thorstensen.  De har begge gitt klubben utrolig god støtte, med imøtekommenhet og positiv innstilling til de mange henvendelser, søknader og initiativ som vi har fremmet i løpet av de 10 årene klubben har vært aktiv.

Krs FK har derfor tildelt dem æresmedaljer som takk og anerkjennelse av deres viktig roller som klubbens gode støttespillere i 10 år. 

Liste over mottagere av Krs FK æresmedaljer:

  1. Ordfører Harald Furre (ifm Nordisk Sabelmesterskap (NDM) 2017 i Kristiansand)
  2. Vennskapsby-koordinator Trine Marit Aasen (ifm NDM 2017 og Krs FKs utvekslinger med Orleans fekteklubb)
  3. Judith Molka-Danielsen, leder Molde Fekteklubb (ifm NDM 2017)
  4. Fektemester Ton Hazes, Molde Fekteklubb (ifm NDM 2017)
  5. Nicolai Amador, Krs FK (ifm NDM 2017)
  6. Bjørn Olsen, Krs FK (ifm NDM 2017)
  7. Auen Labdon, Krs FK (juleavslutning 2017, premie)
  8. Ask Aspholm, Krs FK (juleavslutning 2017, premie)
  9. Idrettssjef Terje Abrahamsen, Kristiansand Idrettsetat (2019)
  10. Geir Thorstensen, Kristiansand Idrettsråd (2019)

Den positive, lokale støtten fra Terje og Geir, som inkluderer deres arbeid for gode treningsforhold for klubbene i Kristiansand, i vårt tilfelle en lys og trivelig fektesal på Idda, har vært med på å holde motivasjonen oppe når vi har utfordringer både med trenermangel og møtt motstand fra Norges Fekteforbund til våre krav om likeverdige utviklingsmuligheter for sabel- og florettfekting.

NRK artikkel om Fekteforbundets «våpen-diskriminasjon»

Sabel- og florettfekting er to OL-grener av fektesporten som i Norge døde ut i slutten av 1980-årene.  Krs FK gjennopplivet disse grenene da vi startet klubben i 2009, men selv etter 10 år med mange gode aktiviteter, mye innsats og høydepunkt i klubbens historie med Nordisk Sabelmesterskap 2017 på Idda (NRK Videoreportasje om NDM 2017), ligger norsk sabel- og florett-miljø svært langt etter f.eks. Danmark og Sverige, hvor fekteforbundene har bygd opp landslag og kompetanse innen florett og sabel.

Et lyspunkt er at fektemester Ton Hazes tok et viktig valg i 2016, ved å legge ned sitt arbeid med kårde og starte opp med sabelfekting i sin klubb, Molde Fekteklubb.  Dermed fikk et lite norsk sabelmiljø en stor ressursperson med mye energi og profesjonell fektetrener-kompetanse, og Krs FK fikk en samarbeidsklubb i Norge for videre arbeid med å utvikle norsk sabelfekting.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s