Fekting i sommerferien

  • FEKTEAKTIVITETER I SOMMERFERIEN: Krs FK deltar i Norway Summer Games 2017 med sabel/ florett sommerleir, stevner, nybegynnerkurs og publikumsaktiviteter.

    Vi får to profesjonelle fektemestere på besøk, og fektere fra mange land, bl.a. fra vår vennskapsklubb i Orleans.  Mer info her: NSG Fekteprogram 1-11. august 2017

  • NYBEGYNNERKURS: under Norway Summer Games 2017 arrangerer vi nybegynnerkurs i sabel og florett 2-10. august for barn, ungdom og voksne. Kurset består av min. 4 valgfrie nybegynnerøkter med avsluttende nybegynnerstevne 11. august.  Les mer her: Nybegynnerkurs Info og NSG Fekteprogram

Om Kristiansand Fekteklubb:

Vi satser mest på sabelfekting – den raskeste og mest spektakulære av de tre grenene innen olympisk fektesport.  Sabelen er primært et huggvåpen.

Vi tilbyr også noe florettfekting.  Floretten er et stikkvåpen slik som kårde, men den er lettere og har mykere klinge.  Tradisjonelt startet alle nybegynnere med florett, og lærte grunnteknikk i fekting med dette våpenet.

I OL konkurrerte kvinner kun i florett inntil 1996, og først i OL 2004 kom en kvinneklasse i sabel med i programmet.  For menn har sabel og florett vært OL-idretter siden det aller første OL i 1896.  Herreklasse i kårde først kom med senere.  

Sist gang det ble arrangert Norgesmesterskap (NM) i sabel (kun herrer) var i 1972.  Siste florett-NM var i slutten av 1980-årene.  Krs FK er tildelt NM sabel og florett for 2018.  Ungdomsklassene legges til Norway Summer Games 2018.  

Før det skal vi arrangere et historisk Nordisk Mesterskap i Sabelfekting 14-15. oktober 2017.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s